Bale wrapper

КРАТКА ИНФОРМАЦИЯ

ФОЛИРАЩА МАШИНА DEUTZ – FAHR BALE WRAPPER

DEUTZ – FAHR ПРЕДЛАГА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ШИРОКА ГАМА ОТ МАШИНИ ЗА ОПАКОВАНЕ НА БАЛИТЕ С ЦЕЛ ДА СЕ УЛЕСНИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВИСОКОКАЧЕСТВЕН СИЛАЖ.

При лоши метеорологични условия, където увити бали са по-подходящи, но също така и за земеделските стопани, които искат да произвеждат фураж с най-висока хранителна стойност.
Балиращите преси на DEUTZ – FAHR могат да бъдат оборудвани с технологично напреднали, високофункционални системи за оптимизирани резултати при балиране. Гамата се състои от опаковки за кръгли бали и опаковки за правоъгълни бали с различни характеристики и силна на производството.

Нисък профил рамка
DEUTZ – FAHR балите се отличават с изключителна нископрофилна рамка, която осигурява абсолютна стабилност при товарене , разтоварване, опаковане и балиране. Позицията на задната ос дава възможност на рамката, да бъде по-близо до земята , което премахва необходимостта от амортисьор, който да я избутва.

Обтегачи
Изработен от алуминий, за да се предотврати натрупването на фолио и остатъчни вещества, стандартните обтегачи имат 750 милиметрови ролки. Двата края на алуминиевите ролки са скосени за поддържане на правилната ширина при фолиране и намаляват риска от разкъсване, докато специално оребрената повърхност на тези ролки предотвратява образуването на вода или въздушни мехурчета между фолираните слоеве. Местоположението на обтегачите улеснява подмяната на фолиото.

Грамофон за правоъгълни бали
Фолиращите машини на DEUTZ – FAHR са оборудвани с два чифта оребрени стоманени ролки. Това решение осигурява максимално сцепление на балата, плавно въртене и правилно смесване на различните филмови слоеве.

3D опаковане
3D опаковане е интелигентна и иновативна технология за прилагане на фолио за кръгли бали. Основното предимство на 3D процеса е способността му да се разпредели по-равномерно фолио и по-ефективно по цялата повърхност на балата . Освен това, този метод също така предлага по-голяма защита на краищата на балата и гарантира, че балата поддържа първоначалната си форма дори след продължително съхранение. След като цилиндричната повърхност на балата е обвита, устройството се връща във вертикално положение, за да се нанесат останалите слоеве на фолио и да се завърши процесът на опаковане.

Системи за управление
В зависимост от модела и предпочитанията на потребителя, три различни системи за контрол са на разположение. При машини с ръчно управление, машината работи с лостове, свързани с механични кабели. Тази система също може да бъде допълнена с балоброяч и функция за автоматично спиране. Броячът на балите подпомага оператора чрез преброяване на броя на слоевете от фолио приложен в общия брой на обвитите бали .

Функцията за автоматично спиране прекъсва опаковането когато общият брой слоеве фолио е достигнат. Сред другите функции е и версията с електрохидравлично управление с джойстик.
Компютърно контролираща версия разполагаща с блок за управление, предоставящ цялата необходима информация и е в състояние да извършва целия процес на фолиране на балите автоматично.

ГАЛЕРИЯ

Затвори менюто