CalfExpert - Робот за хранене от Holm & Laue

Хранилките от Holm& Laue са здрави, лесни за управление и гарантират за здрави и силни теленца, благодарение на индивидуално миксирани и хигиенни подготовки в млечната диета.

Напълно автоматичен!
Това означава най-доброто по всяко време за Вашите теленца!


Незабавна консултация
0894650674
Свържете се с нас
и задайте своите въпроси

Храненето на голяма група от телета с пресен микс адаптиран към личната нужда на всяко едно теле е предизвикателство само по себе си. Роботът е усъвършенствал точно това!
Винаги прясно миксиран

Млякото за всяко теле е прясно миксирано от Роботът. Всеки остатък бива запазен топъл и изхвърлен от системата при продължителни паузи между хранения. Други Роботи(хранилки) работят с общ резервоар от мляко. Съхранението му на 40 градуса по този начин гарантира култивацията на бактерии, те се увеличават два пъти за всеки 20 минути. В контраст с  тях, Роботът КалфЕксперт гарантира максимална хигиена и хранене подходящо според индивидуалната нужда на всяко животно.


Индивидуална адаптация/индивидуално адаптиран

Централизиран общ резервоар за мляко при другите роботи има още един определящ недостатък. Модерните програми за хранене ( на пример метаболичното програмиране) изискват висок процент концентрация на захранващия заместител в началото на отглеждането  например 160грама на литър) за да дадат силен начален старт. Във фазата на отбиване обаче е нужна по-малка концентрация (130г/л). Този метод на хранене може да бъде постигнат, ако сместа е индивидуално приготвена за всяко теле, както е в случаят на робота (CalfExpert)


„Бърза подмяна“логиката за ефикасност

Новият робот CalfExpert е проектиран с цел миксиращият процес и смяната на телетата да е по-бърза. Бързото миксиране подсигурява достигането на млякото до яслата само за 3 секунди. След последния микс,системата незабавно премества фокус върху следващата ясла и по този начин бива нахранено още едно теле. В допълнение, специфични приоритети могат да бъдат полагани от менюто, за да могат малки или болни телета да получат преференциални грижи. Изпробваната и затвърдена програма Flextimeе допълнителна гаранция за равномерно разпределено хранене, като се избягва струпването на маса животни пред яслите. Това оптимизира времето за изчакване при голям брой животни и им подсигурява положителни емоции.
Насладете се на спокойни и здрави телета

Тъй като Роботът не ограничава храненията в определен период от деня, телетата могат да се хранят по всяко време. Малки и по-слаби телета разполагат с цялото време, което им е нужно, за да изпият цялата си доза (дажба). КалфЕксперт работи с интелигентна кредитна логика, всички телета имат кредити по различно време. Това означава по-малко тълпи от животни пред яслите. Не позволява на по-силни телета да крадат мляко.Резултатът: равномерни и релаксирани групи от телета.


Процес на намаляване на млякото

CalfExpert е изключително внимателен при подготовката на телетата за преминаване към фуражна храна. В края на млечната диета, роботът намаля разпределеното количество в малко стъпки от 0.2 л. на ден, като по този начин стимулира развитието на стомашната му система.


Гъвкави програми за хранене

Модерните програми трябва да са адаптивни към годините, расата, личната цел за отглеждане или здравето на телетата. Всичко това може да бъде въведено в CalfExpert.


8 програми за подаване за максимална гъвкавост

С CalfExpert може да се реализира всяка възможна програма за хранене. Кривите на хранене могат да бъдат адаптирани изключително гъвкаво във всяка от 8-те групи. До 16 "повратни точки" Ви позволяват да прецизирате личната си концепция за хранене до последния детайл. Или да използвате една от доказаните и предварително зададени програми за хранене в CalfExpert.
" Интензивното хранене през първите няколко седмици от живота на телето обикновено води до значително по-голямо производство на мляко. Въпреки това, правилното отбиване за телета, напр. след фазата на „хранене при поискване“ изправя всеки собственик на телета със специфични предизвикателства. С CalfExpert всяко теле се отбива бавно от висока консумация на мляко както по обем, така и по концентрация. "


Специфично хранене с добавки

Минимални дози фуражни добавки могат да се добавят към млечната диета, за да се стабилизира стомашно-чревната система. Лекарства могат да се добавят към млечната диета на болни телета или електролитите могат да бъдат снабдени със специална диетична програма. Можете да използвате два прахообразни дозатора и два дозатора за течности. Както при програмата за мляко, така и за тези добавки можете да програмирате различни криви на хранене. Това означава максимална гъвкавост за най-доброто здраве на телето!


Чисто и надеждно

Автоматизираната хранилка за телета е проектирана да улесни работата Ви и да работи в продължение на 24 часа. За да се постигне това, машината трябва да работи надеждно при грубите условия в плевнята, както прави CalfExpert.

Хигиенната станция изплаква млечната тръба до биберонът при продължителни почивки. В допълнение, цялата млечна система бива прочиствана неколкократно през деня. Когато се използва "DoubleJug" автоматично свързващата система с CalfExpert бива изчиствана. Това ще намали излагането на телетата към бактерии и ще подобри здравното им състояние, както и да се спести от ръчно чистене.

За по-нататъчна оптимизация, CalfExpert използва два различни почистващи препарата. Алтернативно за всеки цикъл на почистване или комбинирани в един процес на почистване: (алкален, изплакване, киселина, изплакване). Помпите за препарата се намират от външната страна на машината, по този начин могат да изпомпват директно от съда на препарата. Това е безопасно и удобно. CalfExpert има възможност за изпращане на съобщение когато съдовете са празни.Стандартна защита от насекоми (мухи)

Две големи врати защитават най-важното отделение в което са монтирани миксерите.Това предпазва млякото от насекоми и проблеми в системата. Вратите могат да се заключват с цел безопасност.


Вградени инструкции за работа

7 инчовият дисплей е удобен за четене на всякаква информация относно телетата. Натискайки копчето с изображение на книга Ви се отварят допълнително информация и помощни текстове иинструкции за всяко ниво и прогрма.


В дъжд, в сняг или в пек

Телетата обичат, когато са навън. Също така и Вашият CalfExpert! Оборудван с програма против замръзване, която се активира когато има риск от заскрежаване.

Със сензори както в Хигиеннтата станция, така и в CalfExpert. Смесителните отделения замерват околната температура и адаптират миксиращата температура и интензитета на програмата против замръзване.  Можете да измиете автоматичната хранилка с вода, тъй като всички чувствителни елементи са със съответната защита.


Лесна поддръжка

Редовната поддръжка е лесна! Можете да тествате всички важни компоненти от менюто за поддръжка. Имате възможност и за самостоятелна калибровка на машината, защото програмата винаги Ви казва точно какво да направите. Препоръчваме оторизиран техник да извършва годишен преглед. По този начин ще сте спокойни за следващия сезон.


Опции и функции - Базов модел:

1) 1бр. Миксер с технология SoftStart и нагревател

2) Прясно приготвено мляко на индивидуална база за всяко животно

3) Софтуер за хранене с вградени инструкции и помощни функции

4) 7 инчов дисплей

8) Множество доказани програми за хранене

6) Изплакване на съда за смес и всмукателната система

7) Две помпи за препарат с които се изпълнява автоматичното чистене на всички млеконосни компоненти с автоматични съобщения за „Празен съд за препарат"

8) Температура на чистене до 65 °C

9) Лесни за чистене повърхности от неръждаема стомана или пластмаса

10) Отделение за 50 кг CMR със само 112 см височина на пълнене

11) Мощен шнек за придвижване на прах, подходящ за различни CMR

12) Ранно предупреждение за намаляващ  млекозаместител на прах

13) Автоматична регистрация на нови телета

14) Гъвкаво време за хранене, за избягване на стресови струпвания при хранене

15) Логика QuickChange - за по-бързо преминаване от едно теле към друго

16) До 250 телета в база данни

17) Автоматично активираща се програма против замръзване

18) Защита против насекоми в стандартния модел

19) Безжична връзка


Опционално

Хигиенна Станция 
1) До 4 ясли за хранене на Робот
2) Специализиран клапан против кражба на мляко
3) Разстояние до 7 метра между машината и яслата за хранене
4) Разпознаване на животни чрез H&L нашийници или ISO-съвместима идентификация на ушната маркировка (полу-и дуплексен режим)
5) Възможност за наклон при почистване на тор
6) Лед подсветка на биберона
7) Купичка за слюнка


Почистване на биберона 
1) Биберонът се изплаква след всяко хранене

Дисплей - Хигиенна Станция
1) Брой животни и статус на алармата
2) Индикация на аларма и акредитирани телета
3) Изпускане на допълнителен микс


Кантар за животни

1) Приспособен кантар в яслата за хранене с цел индивидуализирани програми за отбиване


Ясла за захранващ концентрат

1) Ясла записваща количествата и програми за отбиване


Още:

Втори миксер

Дозатор за добавки

Разширение на съда за прах

Опции за диета с пълномаслено мляко

DoubleJug - охладителен съд

Млечно такси контролирано от CalfExpert


Технически Спецификации

Захранване и отопление

400 V 16 A (6 kW) или

230 V 16 A (3 kW)


Капацитет с 4 ясли: до 150 телета


Система за разпознаванеMultireader HDX and FDX

Резервоар за млечен заместител на прах90 л / 50 kg

Височина за пълнене с прах1.12 m

Капацитет на нагревателя12 l

Размери на КалфЕксперт

(ШхДхВ)0.6 x 0.7 x 1.21 m

Нужно място за КалфЕксперт1 x 1 m


*Техническите спецификации подлежат на промяна!