МАРКУЧ ЗА ИЗДЪРПВАНЕ

КРАТКА ИНФОРМАЦИЯ

Машината е вече крачка напред от гледна точка на спестяването на време в напоителния процес. Напоителната система включва следните компоненти:

  • Помпа: трактор, електро или дизел помпа.
  • Тръбопровод.
  • Пръскачки и тръбопроводи.

При тази система пръскачките не са директно съврзани към тръбите. Те са свързани към малки колички и маркучи (40 метра), които от своя страна се свързват в края на тръбите. За да преместите пръскачките е необходимо само да регулирате ролката на пръскачката и да дръпнете маркуча. Това намалява работните усилия и спестява време.

С маркуч дълъг 40 метра е възможно да напоите периметър от 90м. Това означава, че бързата връзка на тръбите трябва да е разположена на всеки 90 метра. Това означава 30% по-малко работа в сравенение със стандартните напотелни системи. Работният разход е приблизтелно един час и 30 минути на хектар.

След разполагането на страничните тръби на интервали от 90 метра, няма нужда от инсталирането на допълнителни такива в процеса на напояване. Само напоителните колички и маркучите трябва да бъдат измествани.

Пригодима е за различни размери и форми на полето. За ниски обороти на пръскане се използват малки пръскачки с цел да се предпазят скоро засадени площи или чувствителни плантации.

Затвори менюто