Поливна макара - Rainstar T

Продукт на десетилетия опит и практиката!

Икономично напояване чрез пестене на енергия, удобно напояване, спестяващо време управление и експлоатационна безопасност дори при екстремно напрежение в най-сухите сезони са само някои от многото предимства на това поколение машини.


Незабавна консултация
0895506599
Свържете се с нас
и задайте своите въпроси

RAINSTAR T с новата радиална турбина с пълен поток TVR се предлага с компютър за напояване ECOSTAR.

Независимо от размера и формата на полето, иновативният модулен дизайн на RAINSTAR T лесно се приспособява към всяко условие и предлага индивидуално решение за всеки процес на напояване. Особено атрактивното съотношение цена-качество гарантира на първо място икономическата ефективност на вашата покупка за следващия напоителен сезон.


 

100% горещо поцинкована машина

 

Всички стоманени части са поцинковани близо във водещ поцинковащ завод работещ за WV, мерцедес и други световни автомобилни производители близо до централата ни във Войтсберг

Това означава оптимална защита от корозия за нашата машина, което се отразява във висока стойност като втора употреба и дългия живот на нашите продукти

 

 

 


 

Производство на PE-тръби

PE тръбата на всяка машина за напояване представлява значителен дял от общите разходи за производството на машината. Следователно трябва да се внимава много при избора на правилната смес от гранули и се обръща специално внимание на всички технически параметри.

В продължение на десетилетия BAUER произвежда сам PE-тръби за всички собствени машини RAINSTAR. Използвайки специална смес от гранули, BAUER може да гарантира най-високото и постоянно качество за дълъг живот при най-големи натоварвания.

Поради независимостта и гъвкавостта на собственото ни производство е възможно да се регулира дебелината на стената на всяка отделна PE-тръба, за да се постигне ниска загуба на налягане и да се спести енергия.


 

Здрави упори на машината

Важен фактор за успешното напояване е, че машината е здраво закрепен към земята.

Чрез разработване на специална кинематика и изключително плосък ъгъл за опорите на машината, мощността се предава директно в центъра на машината и следователно се разпределя оптимално, което я прави супер стабилна дори при най-тежките и неравни терени.

Машината е неподвижно закотвена към земята – което я прави с до 40% по-високи сили на дърпане на положения върху полето маркуч, от тези на подобни машини на конкурентите.

Опорите на хидравлични машини са стандартни за всички RAINSTAR E агрегати.

 


 

Прецизно верижно задвижване

Предаването на мощност за прибиране на PE-тръбата върху макарата се постига с висококачествена верига и прецизни, лазерно нарязани верижни сектори.

Поради големия диаметър на зъбното колело и много единични верижни връзки, силата на прибиране се разпределя оптимално върху голяма площ.

Чрез използване на високоефективни вериги се гарантира работа без поддръжка и дълъг живот дори при висока мощност на прибиране.

 

 


 

Затворена сърцевина на барабана

Първият слой на PE тръбата е слоят, изложен на най-високите сили на прибиране и затова е важно никакви ръбове или малки контактни точки да не повредят PE тръбата и в крайна сметка да намалят нейния живот.

За да се предотврати такова износване, всяка сърцевина на барабана на Rainstar е напълно затворена и оборудвана със специален предпазител на тръбата Първият слой от PE тръбата седи върху барабана равномерно и без изкривяване. Тръбата се насочва внимателно в правилната позиция за всеки слой.

 

 


 

Прецизно нареждане

Прецизната система за нареждане е от съществено значение за безпроблемната работа. Зареждачът BAUER работи леко и почти не изисква поддръжка чрез двойно направляван механизъм за навиване и прецизно задвижван винтовиден шпиндел.

Особено при високи сили на прибиране и ъглово прибиране на PE-тръбата е важно водещите релси да се поддържат два пъти, за да поемат силите и да направляват PE-тръбата точно в правилната посока.

Това води до по-дълъг живот на PE-тръбата и безпроблемна работа.

 

 


 

Мощност и ефективност в едно

Радиалната икономична турбина TVR 20 с пълен поток с уникалната дюза Vario гарантира мощност и икономия на енергия в едно.

Без значение дали трябва да се работи с малки, спестяващи вода норми или с големи количества вода – турбината TVR 20 убеждава с висока степен на ефективност и ниски загуби на налягане в целия диапазон на мощността.

 

 

Нова комбинация турбина-предавка

НОВА турбина с пълен поток TVR 18 с оптимална производителност и подобрена степен на ефективност – следователно намалени енергийни разходи.

В комбинация с 4-степенната предавателна кутия за оптимална трансмисия при всяка скорост на прибиране.

Комфорт на прибирането без вода.

Разработено и произведено от BAUER с обичайни грижи и качество.

Турбините TVR 18 се използват за нашите RAINSTAR T32 и T42.

 


 

Vario дюза

Максималното използване на мощността се постига чрез директен поток от Vario дюзата към работното колело.

При максимални и минимални настройки на дюзата, пълният поток протича над работното колело на турбината.

По този начин може да се постигне висока ефективност при всеки дебит при ниска загуба на налягане.

 

 

 


 

Производство и тестване

Най-високата прецизност по време на сглобяването води към  максимална ефективност при работа.

Всяка част от високотехнологичната турбина се произвежда в централата във Войтсберг (Австрия)

След монтажа всяка турбина се проверява индивидуално на ултрамодерен, напълно автоматичен стенд за изпитване от технически квалифициран персонал по отношение на нейните характеристики и качество, преди да продължи сглобяването на RAINSTAR.

 

 

 


 

Пестене на разходи от високата ефективност

Задвижването на BAUER RAINSTAR е оптимизирано във всеки детайл. Това гарантира най-висока ефективност, надеждност и лекота на работа.

Концентрираната мощност на турбината се предава без загуби чрез клиновиден ремък или директно към здравата 4-степенна скоростна кутия BAUER.

4 различни предавателни числа на трансмисията гарантират, че турбината работи супер икономично на максимална ефективност и по този начин намалява разходите.